Je bedrijf als Merkwaardige arena

Het leveren van kwaliteit staat hoog op elke agenda. Vanuit merkoptiek ook erg belangrijk want de perceptie van consistente kwaliteit is een harde eis voor een sterk merk.

Als het gaat over competentie management wordt kwaliteit gangbaar vertaald als voldoen aan een hoge standaard c.q. norm. Hoe zorg je er als werkgever voor dat je medewerkers zorgvuldig, gecontroleerd en efficiënt blijven werken? Welke competenties moeten worden (door)ontwikkeld?

Onderscheidende, verleidende merken gaan een stap verder als het gaat om competentie management. Hun wenkend perspectief is niet het leveren van absolute kwaliteit, maar het leveren van een unieke merkbeleving. Kwaliteit is daarin ‘slechts’ een hygiëne factor.

Merken als NIKE (voor de consument) en Accenture (voor de zakelijke klant) staan in essentie voor de waarde Winnen. Just do it!; High performance.Delivered. Zij dagen je als klant uit om alles eruit te halen wat er in zit. Deze merken gebruiken de externe merkbelofte ook als hefboom voor onderscheidend competentie management. Accenture formuleert dat bijvoorbeeld als “klanten in staat stellen om high-performance businesses’ te worden. Nike gebruikt het motto “there’s no finish line for the corporate athlete”.

Concreet verschuift daardoor de focus voor bovenstaande merken naar het ontwikkelen van onderscheidende ‘game changing’ competenties. Denk aan Agile en disruptive kunnen werken en cijfermatig en empathisch inzicht kunnen combineren. Daarmee zetten deze merken zelf de nieuwe kwaliteitsnorm. En niet geheel onbelangrijk, daarmee maakt het ze ook tot uitdagende en boeiende arena’s voor (aanstormend) talent.

Leg je bedrijf tegen de Merkmeetlat!

Can’t start a fire without a spark


Ben jij klaar om het vuur aan te wakkeren? Dan is het tijd voor een kennismakingsgesprek. Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op!

Wat je van ons kunt verwachten:

 Opvallen met een verleidelijk en duidelijk verhaal

 Uitdragen waar je voor staat intern en extern

 Meer kwalitatieve leads

 Trotse en betrokken medewerkers

 Quick wins en lange termijn resultaten