Copiatek, een te mooi verhaal om niet te delen!

Afgelopen week was ik op bezoek bij een bijzondere sociale onderneming; Copiatek.

Zij halen in heel Nederland bij bedrijven, gemeenten, instellingen en scholen afgeschreven ICT-apparatuur op, knappen die op en leveren die tegen gereduceerd tarief aan maatschappelijke organisaties zoals Stichting Leergeld Nederland, wijkcentra, Jeugdzorgcentra en Voedselbanken.

Oprichting

Ik heb daar een rondleiding ontvangen en gesproken met een van de oprichters, Jan Groot. Samen met Mardten de Bakker is hij 6 jaar geleden gestart met Copiatek. Vanuit hun gezamenlijke achtergrond bij de Kringloopwinkel zagen zij een kans om duurzaam ICT (her)gebruik en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen met elkaar te combineren. Uit eigen ervaring met een zoon met een verstandelijke handicap weet Jan als geen ander hoe waardevol werk voor hen kan zijn. Momenteel zijn er van de 18 medewerkers, 14 met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werkzaam in de logistiek, administratie en uiteraard in de ICT.  

Begonnen van ‘leegstand beheer naar leegstand beheer’ heeft Copiatek nu een vaste locatie bemachtigd in Den Haag. Over de ambitie van Copiatek is Jan glashelder; “Als erkend leerwerkbedrijf zoveel mogelijk mensen uit die kaartenbak krijgen!” En dat met zoveel mogelijk partners (zoals o.a. de NL Uitdaging, Waarderpolder en Greenbiz) en ICT-donateurs samen realiseren.

Inclusiviteit

Die inclusiviteit benadering is ook echt iets waar Copiatek zich als duurzaam merk in onderscheid. Zowel richting ICT-donateurs als richting maatschappelijke partners wordt deze onderscheidende toegevoegde waarde uitgedragen en waargemaakt. En alle medewerkers dragen daar ook zelf aan bij: “Als de jongens en meiden op pad gaan, komen ze nooit terug zonder foto’s voor social media!” Maar ook in het bieden van ruimte voor uitdagende werkzaamheden en ontwikkeling. Zo is op initiatief van enkele medewerkers begonnen aan de bouw van ‘super gaming computers’ voor een kleine nichemarkt. En dat deed een heleboel voor het gevoel van betrokkenheid en trots; “Onze mening doet ertoe en er wordt echt concreet iets mee gedaan.”

Copiatek, wat mij betreft met recht een impact onderneming!

Voor meer informatie over copiatek: https://www.copiatek.nl/

Can’t start a fire without a spark


Ben jij klaar om het vuur aan te wakkeren? Dan is het tijd voor een kennismakingsgesprek. Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op!

Wat je van ons kunt verwachten:

 Opvallen met een verleidelijk en duidelijk verhaal

 Uitdragen waar je voor staat intern en extern

 Meer kwalitatieve leads

 Trotse en betrokken medewerkers

 Quick wins en lange termijn resultaten