Is jouw B2B merk er alleen voor de dansers op het podium of ook voor die in de coulissen?

โœด ๐•๐š๐ง ๐Œ๐š๐ซ๐ค๐ž๐ญ๐ข๐ง๐  ๐ง๐š๐š๐ซ ๐Œ๐ž๐ซ๐ค๐ž๐ญ๐ข๐ง๐ ยฎ โœด

Volgens een rapport van het B2B institute waarin professor Dawes de 99/5-regel uitlegt, veranderen bedrijven gemiddeld eens in de vijf jaar van dienstverlener. Dat betekent dat slechts 20% van de zakelijke kopers in de loop van een heel jaar โ€˜in-marketโ€™ is, wat terug te brengen is naar 5% per kwartaal. Aan die 5% wordt in B2B doorgaans vrijwel alle marketing aandacht, capaciteit en budget besteed. Niet verstandig op de langere termijn, maar hoe maak je dat als marketeer duidelijk in Jip-en-Janneke taal?

Stel je voor dat er een geweldig podium is voor dansers die klaar zijn om te schitteren. Die paar dansers die al daar zijn, willen de show stelen, en ze zijn op zoek naar gave dansschoenen: misschien jouw merk of merk X, Y of Z. Uiteraard wil je daar met jouw merk op mentale pole-position staan. Maar wat bepaalt nu echt je business succes als merk?

Terwijl deze dansers op zoek zijn naar hun perfecte pasvorm, bevindt zich in de coulissen een zee van toekomstige dansers die hun tijd afwachten.

De twist!

โœ In plaats van alleen maar te proberen die paar dansers op het podium te verleiden, zou je moeten streven naar ‘Merketingยฎ’. Dat betekent dat je jouw dansschoenenmerk laat schitteren op alle mogelijke manieren, zodat wanneer die toekomstige dansers straks het podium op willen, ze jouw merk al kennen en bewonderen. Je zorgt ervoor dat jouw merk een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft voor iedereen die nu of in de toekomst op het punt staat om op te treden. Met de juiste ‘Merketingยฎ’ zijn ze al verliefd op jouw dansschoenen, zelfs voordat ze weten of en wanneer zij die willen dragen.

Laten we er in 2024 met elkaar weer een Merkwaardig jaar van maken!

Canโ€™t start a fire without a spark


Ben jij klaar om het vuur aan te wakkeren? Dan is het tijd voor een kennismakingsgesprek. Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op!

Wat je van ons kunt verwachten:

ย Opvallen met een verleidelijk en duidelijk verhaal

ย Uitdragen waar je voor staat intern en extern

ย Meer kwalitatieve leads

ย Trotse en betrokken medewerkers

ย Quick wins en lange termijn resultaten