Butterfly Tours Cambodja

Tijdens hun huwelijksreis (ja, ook partners in liefde...) hebben Giota en Guido kennis gemaakt met de Butterfly Tours in Cambodja. De Butterfly Tours is een studenten organisatie die toeristen meer dan alleen de toeristische plekken wil laten zien. Op de fiets ga je naar de dorpen en rijstvelden en kom je in contact met het echte Cambodja. Giota: “Je komt letterlijk bij de mensen en bedrijven thuis. Je ziet hoe ze kookpotten maken, rijst malen, vissen, etc.”

In Cambodja krijgen studenten nog weinig leerstof over marketing of branding. Daarom gingen Giota en Guido enthousiast in op het verzoek van de studenten om 's avonds een gastcollege branding te geven op de Universiteit van Batambang. Uiteraard was het centrale onderwerp 'het merk Butterfly Tours'. De oorspronkelijke gedachte vanuit de naam is dat de studenten zich moeten ontpoppen, en daarbij ook het land. “Toen wij aangaven ons dankzij de Butterfly Tours ook te ontpoppen, ontstond een mooie discussie over het verschil tussen identiteit en merk.”, aldus Guido.

We hebben dan ook besloten om vanuit Merketingvisie de Butterfly Tours de komende jaren verder te gaan helpen in hun profilering. Daarmee hopen we een kleine bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het inspirerende Cambodja.